En rigtig god tur til Hans Christian Andersen Airport

Det blev en rigtig god tur til Hans Christian Andersen Airport i dag. Vejret startede mildest talt ikke godt, men vejrudsigten lovede bedring. Vi var i alt 5 fly fra Ringsted, heraf 2 gyroer, der trodsede regnen og den våde bane.EKOD gyro 10 11 13

Turen derover foregik for det meste i regnvejr, men med en fin sigt. Da vi landede på EKOD skinnede solen. Efter at have hilst på de fremmødte, herunder Brian Rasmussen der var kommet i OY-1025 sammen med naboen, Carsten, fik vi formiddagskaffe og lækkert morgenbrød.

EKOD 10 11 13

Vi blev inviteret i tårnet, hvor AFIS operatøren, Jørgen, fortalte om arbejdet med de ca. 20.000 årlige operationer, hvoraf mange er skoleflyvninger. Man håber på, at Ryan Air vil beflyve pladsen og ad denne vej få aktivitetsniveauet op i lufthavnen og i Odense by.

Flyvepladsen blev anlagt af tyskerne i 1943 og blev efter krigen en væsentlig del af infrastrukturen for området. Men det gik ned ad bakke, da Storebæltsbroen åbnede. Så nu håber man på en renæssance.

EKOD set fra tårnet

Efter besøget i tårnet var det tid til endnu lidt snak og derefter tid til at indtage en dejlig frokost i restauranten og endnu mere snak inden turen gik hjemad til Ringsted i et formidabelt skønt solskinsvejr.

Kristians hustru på hendes første gyrotur

Her ses en glad pige efter hendes første gyrotur.

Endnu en dejlig flyvedag, flot arrangeret af Bo Rønnow.

Tekst og billeder: Carsten Svendsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.