Tur til Borbjerg Mølle

Dear all!

The event at Borbjerg was not that success as we had planned. The weather was bad so after some consultation with the Danish Meteorological Institute and some discussions we decided to cancel the event. But the weather changed for the better Saturday afternoon, so Brian, Peter, Ejnar, Lars and I decided to fly to Borbjerg. It was too late for our Swedish and German friends, who had made other plans shortly before.
After some difficulties with the weather we landed at Borbjerg Mølle Kro 16:25. The runway is app. 285 m long and 18 m wide and have 2 slopes. It`s quite good for the gyros.
Borbjerg Mølle Kro is owned by Marlene, Mark and another couple. Mark welcomed us at the strip. Ejnar and Jan, who joined us for a couple of hours, flew a short tour with Marlene and Mark.

We arrived the Inn, which is located in a beautiful area between two small lakes. After getting a beer or two we got the keys for the rooms, which is very nice decorated with African effects.
After saying good bye to Jan we enjoyed our dinner, had some wine and much later a last beer.

According to the weather forecast we had plenty of time to enjoy our breakfast and check our gyros. The weather at Borbjerg was sunny and a week easterly wind.
After saying goodbye to Marlene and Mark for a lovely stay we flew from Borbjerg 11:50 and landed at the glider site, Arnborg, having Mogas. Here we had to wait another few hours due to bad weather in the east of Jylland and Fyn. It was a challenge to fly in that area, but flying low or high did it.

It will not be the last tour for Borbjerg Mølle Kro where you will meet a friendly atmosphere in a fantastic beautiful surroundings.
A great thanks to Marlene and Mark for a lovely stay.

Hope you will have a nice summer.

All the best
Carsten

Julehilsen fra formanden

Kære DGU medlem!

 

Julen er tæt på og der er et anderledes luftfartøj i luftrummet. Vær opmærksom på, at dette fartøj ikke er installeret med radio og transponder. Så flyv med skærpet udsyn.

 

2018 har været et spændende flyve år.

Den 4. maj var der en fælles tur med de bevingede fly flot tur til Fanø. I alt 6 fastvingede og OY-1036. Da det var på en hverdag og vi kun er få pensionister i DGU er det selvfølgelig ikke nemt at få tilslutning til ture på hverdage.

Den 23. maj havde vi en lignende tur til Wyk. Også en spændende og flot tur.

Den 5. og 6. maj afholdte vi DGU weekendturen, hvor vi mødtes på Vamdrup flyveplads. Vi var i alt 8 gyrokoptere. Efter flyvning, frokost og rundvisning på flyværkstedet fløj vi til Varde, hvor vi overnattede dels i klubhuset dels i Jans særdeles flotte hangar, hvor der også er plads til en velindrettet togvogn. Aftensmiddagen bliv indtaget ved Vestkysten med en flot solnedgang.

Næste dag fløj vi til Stauning, nogle af os via Blåvands Huk fyr, hvor vi besøgte flymuseet. Derefter fløj vi til Endelave Kro, hvor vi nød en lækker frokost. En særdeles hyggelig weekend flot arrangeret af Jan.

  1. 19. og 20. maj havde vi en fantastisk weekend tur til Kungsbacka arrangeret af vore svenske venner. I alt var der 23 gyroplaner og 38 deltagere. En meget smuk tur med overnatning på et velbeliggende hotel med udsigt over Kattegat.

DMU turen d. 31.5-3.6 gik til Prag. Igen en flot tur med godt 130 deltagere. Ejnar og Majbrit, Winnie og jeg deltog sammen med ca. 130 andre deltagere. I alt godt 40 fly. Om søndagen fortsatte jeg på mit livs største og mest spændende flyvetur til Gap Tallard i Frankrig, hvor jeg sammen med 2 fastvingede UL fly var i en uge. Vi fløj i Alperne og havde også en tur til Middelhavet, som kun lå en times flyvning fra Gap Tallard. Turen var ubeskrivelig flot endskønt vejret kunne have været bedre. I alt blev det til 40 flyvetimer for den i alt 12 dage lange flyvetur.

Den 15. juni var vi inviteret til 75 års fødselsdag hos svæveflyverne i Gørløse. Endnu en spændende oplevelse at se og høre om deres sport. Jeg fik fornøjelsen at få en times flyvning i et af deres elevfly.

Den 30. juni var der 90 års fødselsdag for bladet FLYV. Dette var også en hyggelig dag, hvor vi var flere gyroplaner.

Den 4. august var Jan og  jeg på Vamdrup og lave opvisning. Vi havde nogle flyveture for gæster, som havde vundet disse ture. Det blev til i alt 5 ture. Altid en fornøjelse at komme på besøg i Vamdrup.

Den 25.8. havde vi så Storeflyvedag, hvor OY-1036 havde en opvisning og Ejnar havde sin gyro med til fremvisning. En flot dag med rigtig mange deltagere.

 

På den administrative side arbejdes der med uddannelsesafsnit.

Vi har ansøgt Styrelsen om tilladelse til at anvende DULFU´s PPL eksamen. Det fik vi sidste ende ikke tilladelse til. Ønsker vi en tilsvarende ordning, skal vi selv stå for denne eksamen med udarbejdelse af eksamensopgaver, hvilket vil være en meget stor opgave, da opgaverne skal ændres med jævne mellemrum.

Vi skal drøfte emnet yderligere med Styrelsen.

Dernæst arbejdes der med instruktøruddannelsen. Dette arbejde forventes færdigt i starten af året.

 

I december købte jeg OY-1029, Cavalon, af Mikkel. Formålet med dette er, at vi får en gyro mere til uddannelse og udlejning. Gyroen er købt af CBS Aero Sport ApS, der er et selskab oprettet til formålet. Firmaet er et non-profit foretagende, hvilket er afstemt med Styrelsen.

Udlejningspriserne bliver indtil videre kr. 675,00 incl. benzin og incl. moms. Der bliver udarbejdet en aftaleformular vedr. leje af OY-1029.

Da vi forventer flere  elever vil det også være oplagt at få flere instruktører således, at vi kan få uddannelserne gennemført på en fornuftig tid. Der arbejdes også på denne opgave.

 

Peter og Morten er blevet medlemmer af DGU i 2018.

 

Foreløbige datoer for 2019:

  1. marts.         Generalforsamling  kl. 11:00 i Odense Flyveklubs lokaler.

4.,5 maj.            DGU weekend.

18.,19 maj.      Gyro event på Liselund Slot med vore svenske og tyske venner.

16.-18. aug.     Roskilde Airshow

  1. aug             Storeflyvedag

Uge 31.             En uges flyvning arrangeret af DULFU. Sted endnu ikke bestemt.

 

Du skal være hjertelig velkommen til at medvirke til at vor kalender holdes ajour. Kontakt John.

 

Det er mit ønske, at 2019 vil øge tilgangen til DGU med de øgede uddannelsesmuligheder der åbnes op for.

Samtidig er det mit ønske, at vi får mange spændende og hyggelige ture sammen.

 

Du og din familie ønskes en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

 

Venligste flyvehilsner

 

Carsten Svendsen

Formand

 

 

 

Flyv fyldte 90 år

Et super arrangement på Samsø flyveplads med 90 + deltagende fly.

Her var også stort fremmøde af interesserede tilskuere.

DGU deltog med 4 gyrokoptere.

Der blev blandt andet vist præcisionsflyvning i formation med røg.

Her er et par billeder som undertegnede tog under opholdet.

Antonov på besøg
Formationsflyvning med røg
Fin flyver
4 x gyroer på besøg
KZ Lærke VII

 

Gyro weekend 5. og 6. maj 2018

Gyroer på Varede flyveplads foran Jan Nørskovs hangar.
Restaurant Colosseo

Jan inspicerer
Stemningsbillede Henne strand
Henne strand med solnedgang fra en skyfri himmel
Vamdrup flyveplads
Vores flotte gyroer linet op
Anders på tandem
Her kommer Anders Ryhdal
Endnu et stemningsbillede fra Henne

Vi mødtes i Vamdrup lørdag den 5. maj kl. 10.

Jan havde arrangeret gratis landing mod at foretage 5 demo flyveture med de heldige vindere af en annonceret konkurrence.

Der blev starte ud med briefing og kaffe hvorefter at det blev foretaget forskellige landingsøvelser.

Efter en let frokost ankom de 5 heldige vindere ud af 25.000 deltagere i konkurrencen.

De mest rutinerede gyronauter   havde stillet sig til rådighed for disse demo ture. Det blev en stor succes med rigtig glade passagerer.

Efter et kort besøg hos Vamdrup Air service gik turen til Varde hvor Jan Nørskov havde arrangeret overnatning på pladsen med indkvartering.

Vi fik der lejlighed til at afprøve togvognen som var en oplevelse af særsyn. Smagfuldt indrettet  i 50-er stil og med rock-cafe dekor.

Aftensmåltidet blev indtaget på  restaurant Colosseo hvor der blev serveret buffet.

Betjeningen var god og alle var utroligt imødekommende og venlige.

Der blev også lige tid til at tage et par stemningsbilleder af den nedadgående sol over Henne strand.

Næste morgen, efter en solid gang morgenmad med solen skinnende fra en skyfri himmel,

fortsatte vi turen til Stauning flymuseum for en rundvisning.

Efter et par timer, satte vi kursen mod Endelave for at indtage frokosten på den lokale kro. Da kroen ligger flere kilometer fra pladsen blev der

lejet cykler for at minimere transporttiden. Anders Rydahl valgte at transportere sig selv på en tandem, hvilket kan ses på foto reportagen.

Alle skiltes i god ro og orden og fløj hjem til deres respektive pladser efter frokosten.

Hermed en stor tak til Jan Nørskov, Carsten Svendsen og andre som gjorde dette vellykkede træf muligt.

John F. Tretow-Loof

Gyro Weekend 10. og 11. Juni 2017

Efter en noget kedeligt vejr de foregående dage, viste vejrguderne sig fra deres bedste side i weekenden med solskin og svag til jævn vind.
Vi havde grupper med fra Sverige, Tyskland og selvfølgelig DK. Alle mødtes på Koster Vig flyveplads, og omkring kl. 12
gik vi til frokost på Færgemandens kro.
Herefter en hurtig tur omkring Møns Klint hvorefter kursen blev sat mod Femø via Maribo lufthavn.
Femø har en fin landingsbane selv om den slanger sig lidt i det lodrette niveau.
Besætningen på en Partenavia havde fået samme gode ide som os, og vi havde fællesspisning omkring kl. 19.
Efter en rigtig hyggelig aften sammen med vores  vores skandinaviske og tyske venner, blev dagen afsluttet omkring midnat.
Morgenbuffet  mellem kl. 08 og 09 og derefter gik turen til Ærø, hvor gyroerne blev skiftet ud med cykel, for at kunne indtage frokost i Marstal.
Cykelturen var lidt mere anstrengende end jeg havde forventet, da noget af turen gik op ad bakke, og vinden tiltog noget i løbet af dagen.
Efter veloverstået frokost og sikkert tilbage på flyvepladsen, blev der taget afsked, og for nogens vedkommende en længere flyvetur hjemover.
Alt i alt en vellykket weekend og en stor tak til Carsten Svendsen og andre som gjorde dette arrangement muligt.
Jeg har vedhæfet et udvalg af billeder fra turen.

John

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martins mosquito

Flyveplads 007

Der er i dag opnået en milesten. Martins gyro blev i eftermiddags set flyvende højt over EKRS´s område og lidt uden for. Redaktionen måtte desværre forlade opvisningen i utide. Martin glæder sig nu til, at han kan omskoles på gyrokopteren.

GP9M0620

 

 

En rigtig god tur til Hans Christian Andersen Airport

Det blev en rigtig god tur til Hans Christian Andersen Airport i dag. Vejret startede mildest talt ikke godt, men vejrudsigten lovede bedring. Vi var i alt 5 fly fra Ringsted, heraf 2 gyroer, der trodsede regnen og den våde bane.EKOD gyro 10 11 13

Turen derover foregik for det meste i regnvejr, men med en fin sigt. Da vi landede på EKOD skinnede solen. Efter at have hilst på de fremmødte, herunder Brian Rasmussen der var kommet i OY-1025 sammen med naboen, Carsten, fik vi formiddagskaffe og lækkert morgenbrød.

EKOD 10 11 13

Vi blev inviteret i tårnet, hvor AFIS operatøren, Jørgen, fortalte om arbejdet med de ca. 20.000 årlige operationer, hvoraf mange er skoleflyvninger. Man håber på, at Ryan Air vil beflyve pladsen og ad denne vej få aktivitetsniveauet op i lufthavnen og i Odense by.

Flyvepladsen blev anlagt af tyskerne i 1943 og blev efter krigen en væsentlig del af infrastrukturen for området. Men det gik ned ad bakke, da Storebæltsbroen åbnede. Så nu håber man på en renæssance.

EKOD set fra tårnet

Efter besøget i tårnet var det tid til endnu lidt snak og derefter tid til at indtage en dejlig frokost i restauranten og endnu mere snak inden turen gik hjemad til Ringsted i et formidabelt skønt solskinsvejr.

Kristians hustru på hendes første gyrotur

Her ses en glad pige efter hendes første gyrotur.

Endnu en dejlig flyvedag, flot arrangeret af Bo Rønnow.

Tekst og billeder: Carsten Svendsen

Frokost på Koster Vig flyveplads den 12. oktober

Kaj havde for flere dage siden fået det gode indfald at invitere til frokost i det grønne.
Der blev lånt bænke og bestik fra klubben i Ringsted, da der var tilmeldt godt 30 personer. Pladsen var nyklippet og parkeringsområdet var udvidet til de 23 fly, som var tilmeldt.

Vejrudsigten for det sydlige Sjælland og Møn havde i flere dage meldt om middelvind op til 20kt og vindstød op til 30kt – godt og vel. Vindretningen passede heldigvis godt til bane 09 på Møn og til bane 05 på Ringsted. Ydermere blev der lovet tørvejr for hele dagen og sol omkring middag, netop på det tidspunkt, hvor efterårets ”flyve” frokost skulle starte på Koster Vig.

Koster Vig2Vi frygtede dog lidt, at der ville komme en hel del afbud grundet (u)vejret, men det skulle vise sig, at blive gjort til skamme. Der kom 20 friske personer, som alle havde en tilknytning til flyvningen – nogle i fortiden bl.a. Torben fra Møn.
Vi havde fornøjelsen at have besøg af i alt 9 fly herunder 4 motorfly. Andre havde valgt at komme i bil. Thomas fra Hadsten indfandt sig også i sin gyrokopter med en samlet flyvetid på i alt 5 timer frem og tilbage.

Koster Vig 131012Kaj sørgede for lækre sild, laks, pålæg, oste og skønt brød. Alt var klar til frokosten.
Det blev en lidt blæsende frokost men med en rimelig temperatur omkring de 15 gr. Stemningen var rigtig god og hyggelig og snakken gik bl.a. på tidligere tiders flyvninger i området og pladsens oprindelige beliggenhed.

Efter en kop kaffe og oprydning begyndte selskabet omkring kl. 14 at flyve hjemad.  Der blev sluttet af i klubhuset i Ringsted med endnu en god snak og en øl.
En stor tak til Kaj for initiativet og en lige så stor tak til alle jer, der havde mulighed for at være med til at gøre dagen hyggelig.

Tekst og billeder: Carsten Svendsen

Action dag i Vamdrup

Lørdag den 24.08-13 blev vi inviteret til Vamdrup med vores gyrokoptere. Vi havde 10 min. display til at vise, hvordan gyrokoptere flyver. Lars og Carsten fik fornøjelsen at skulle demonstrere, hvad gyrokoptere kan. Displayet gik som det skulle med 2 gyrokoptere i luften samtidig. Efterfølgende var der stor interesse for at kikke nærmere på maskinerne. Vi var 3 gyrokoptere på pladsen YO-1022, OY-1024 og OY-1026.

Vamdrup 2013

Endnu en spændende flyvedag med en masse action: Flyshow, Flyudstilling, motocross, helikopter rundflyvning, paraglider og hangglider, faldskærmsudspring, 2 dragracere gav den gas på banen, modelfly, fjernstyrede biler  (90 km/t), Harley Davidson og meget mere.

Tekst og billede: Thomas Søsted

Åbent hus/fly-in på Lolland Falster Airport

Søndag den 28.07-13  var der åbent hus/fly-in på Lolland Falster Airport/Maribo EKMB.

Maribo 2013

2 gyrokoptere (OY-1024 og OY-1026) kom flyvende i det skønne sommervejr for at deltage i arrangementet. Selvom der var mange spændende fly på pladsen, var der ingen tvivl om, at Calidus’erne blev nøje undersøgt og der blev stillet mange spørgsmål både til Carsten, Brian og Thomas.
Dagen igennem foregik en masse aktiviteter på flyvepladsen. Af de flyvende af slagsen kan bl.a. nævnes: Motorflyvning, Svæveflyvning, Faldskærmsspring, Veteranflyvning, Modelflyvning, Helikopterflyvning, Militærflyvning og flyvning med hjemmebyggede fly. Der var også besøg af den gamle DC-3’er.

En super flyvedag med perfekt sommervejr.

Tekst og billede: Thomas Søsted